TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

KERISIK SERUNDING DAGING

>> Thursday, November 3, 2011

Assalamu'alaikum Wrmbth, Serunding Serunding Kerisik!! Hari Raya bakal menjelma dan hidangan tradisi istimewa pasti tidak ketinggalan disediakan. Tidak kira serunding daging, serunding ikan bahkan serunding kelapa yang disediakan oleh negeri berbeza sudah pasti mendapat sambutan. Industri kerisik juga telah berkembang dan menawarkan harga yang berpatutan Resepi kerisik serunding daging yang enak boleh KLIK DISINI.

Create your own banner at mybannermaker.com!

Berikut adalah contoh-contoh variasi resepi kerisik serunding untuk tatapan anda
serunding daging
Serunding Daging yang enak dari pantai tmur
serunding kelapa
Kerisik Serunding Kelapa Sajian masyarakat jawa

kerisik daging
Kerisik Serunding Ikan Bilis

Daging aqiqah dan korban yang banyak diterima sempena musim perayaan ini dapat disimpan lama jika tidak dibasuh dengan air dan dibiarkan bersama darahnya. Jika daging terlalu banyak, maka amatlah disarankan supaya daging kambing dan lembu tersebut dimasak menjadi kerisik atau serunding daging. Resepi serunding daging yang diberikan diatas tidak sukar disediakan dan tahukah anda, serunding ini dapat disimpan selama 6 bulan jika cara penyediaannya betul (daging tersebut haruslah dikukus/rebus selama 4 jam).

 Semoga dengan perkongsian ini, tuan puan semua akan dapat menyimpan daging korban yang diterima dalam bentuk serunding daging dengan resepi yang telah diberikan. Jika anda mempunyai resepi serunding daging yang ingin dikongsi, usaha anda amat dialu-alukan.

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP