TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Petua Simpan Daging Kambing di Peti Ais

>> Saturday, December 18, 2010

Petua Simpan Daging Kambing di Peti Ais

1. Bungkus kemas daging kambing untuk mengelakkan air menitis dan simpan di bahagian paling sejuk dalam peti ais (Jauh dari pintu)

2. Penyimpanan daging kambing bagi jangka pendek adalah dengan menyimpan didalam ruang sejuk beku (Contohnya 3 hari)

3. Dalam musim perayaan apabila bekalan daging banyak, balut daging kambing dengan pembalut aluminium dan beg platik. Kemudian simpan semula di peti ais. Insyaallah daging akan tahan sehingga 2 bulan.

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP