TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Mari Berkecek English untuk Kambing Aqiqah

>> Tuesday, March 6, 2012

Assalamu'alaikum Wrmbth, lama rasanya tak menggunakan bahasa inggeris sebagai bahasa pengantar. Dulu masa belajar memang laporan dan sesi persembahan (presentation) dalam bahasa inggeris. Lepas jadi penternak kambing dan peniaga ni makin jarang guna bahasa kedua Malaysia ni. Nampaknya untuk asah lidah yang tumpul ni, saya harus mulakan inisiatif untuk kebaikan sendiri juga. Hehe. Kambing aqiqah dalam bahasa inggeris Goats for aqiqah.

kambing aqiqah
I really miss my 2 goat cubs from the first year of breeding. Too bad i sold them to some interested buyers. Hehe
kambing aqiqah
My first goat cub born in house. Normal delivery from a healthy female katjang goats. I really agree that local breed excels in our environment than imported one due to adaptation factors. Its hard to find a 100% katjang goat nowadays

Jemput jempu singgah blog bahasa inggeris saya http://what-is-aqiqah.blogspot.com. Sekurang2nya tak lah janggal sangat bahasa inggeris kita nanti. Penternak kambing Malaysia tak patut di takuk lama saja, kita harus mengorak langkah dan maju kehadapan. Jadi pengetahuan berbahasa inggeris boleh menjadi satu peralatan tambahan, mungkin satu hari nanti kita boleh lebarkan sayap membekalkan perkhidmatan kambing aqiqah untuk negara lain. Pernah juga sebelum ni pelanggan pakistan, bangladesh dan pak arab datang. Orang iran pun ada. Nak guna bahasa arab tak pandai, jadi BI lah caranyanya. Hehe.

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP