TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Setengah juta kambing biri-biri mati di Argentina

>> Wednesday, October 5, 2011

Setengah juta kambing biri-biri mati di Argentina Link Asal

05/10/2011 2:26am

BUENOS AIRES 5 Okt. - Kira-kira setengah juta ekor kambing biri-biri mati di Argentina akibat letusan gunung berapi Puyehe di Chile yang menyebabkan kebanyakan kawasan padang di wilayah Chubut diselaputi dengan abu.
Kambing biri-biri itu kebanyakannya mati kerana tidak dapat mencari makanan akibat selaput abu itu dan ada yang mati kerana termakan rumput yang diselaputi abu beracun.
Abu-abu itu juga menyebabkan bulu kambing biri-biri itu menjadi berat lalu menyusahkan mereka untuk bergerak menyelamatkan diri ke tempat yang lebih selamat. - Bernama

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP