TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Bekalan Daging Semasa Hari Raya

>> Saturday, October 1, 2011

Bekalan daging mencukupi untuk hari raya - KP Veterinar

22/08/2011 5:54pm

PUTRAJAYA 22 Ogos — Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Veterinar, Datuk Dr. Abd. Aziz Jamaluddin memberi jaminan bekalan daging untuk sambutan Hari Raya Aidilfitri ini adalah mencukupi. Jaminan diberi meskipun kerajaan menghentikan sementara import kambing, lembu dan biri-biri hidup dari Australia sejak Julai lepas akibat wabak Hendra.

Abd Aziz berkata, sehubungan itu kerajaan membenarkan daging segar diimport dari Pakistan, Sudan dan Brazil, selain masih membenarkan pengimportan daging segar dari Australia.

"Kita tiada masalah daripada segi bekalan. (Cuma) Kita menghadapi masalah dari segi harga. Harga ni walaupun ada harga siling, tetapi kita risau ada pihak tertentu akan memanipulasi dengan cara menyimpan stok,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.
Mengulas lanjut, Abd. Aziz berkata, larangan mengimport ternakan hidup itu merupakan langkah berjaga-jaga bagi memastikan wabak yang berlaku sejak Jun lepas di negara itu tidak merebak ke Malaysia. — Bernama

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP