TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Kambing atau Biri-Biri

>> Thursday, July 14, 2011

Assalamu'alaikum Wrmbth,

Selepas beberapa ketika menternak kambing, dapat diperhatikan bahawa daya tahan Biri-biri terhadap penyakit adalah lebih tinggi dari kambing.

Create your own banner at mybannermaker.com!

Ini cuma hipotesis awal sahaja, tetapi setakat ini masalah yang disebabkan oleh biri-biri memang minimum. :)

Biri-biri juga lebih bermuafakat dan jarang berkelahi sesama sendiri berbanding kambing.

Pendek kata, lebih sukar menjaga biri-biri berbanding kambing. Memang patutlah Allah SWT menjadikan semua Nabi pernah membela kambing.

Apa pun, banyak lagi yang dapat kami pelajari dari kehidupan mereka.

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam















  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP