TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Ais krim susu kambing jadi rebutan

>> Monday, February 21, 2011

Assalamualaikum Wrmbth,

siapa kata ais krim susu kambing tidak mendapat tempat. Anda boleh buat sendiri Ais krim susu kambing dengan resepi yang telah saya kongsikan dulu. Sedap dan berkhasiat :)

RESEPI AIS KRIM SUSU KAMBING

SERDANG 14 Ogos – Ramai orang enggan meminum susu kambing segar kerana baunya yang sedikit hamis walaupun mengandungi pelbagai khasiat untuk menjana kesihatan tubuh badan.

Sehubungan itu, sebuah syarikat penternakan, U Keng Farming Sdn. Bhd. (U Keng) memperkenalkan ais krim susu kambing bagi mendorong masyarakat memanfaatkan khasiatnya.

Eksekutif Pemasaran U Keng, Badri Kasnon berkata, ais krim tersebut telah berjaya menghakis stigma masyarakat terhadap susu kambing malah kanak-kanak turut menggemarinya.

Pada masa ini ujarnya, ais krim susu kambing itu belum dikomersialkan dan hanya boleh diperoleh secara eksklusif di ruang pameran syarikat itu di Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia (MAHA) 2008.

“Jualan kami di MAHA 2008 agak menggalakkan malah ada antara mereka yang telah mencuba ais krim susu kambing datang semula ke gerai kami untuk membelinya.

“Sambutan sebegini menunjukkan masyarakat meminati susu kambing, cuma produk itu perlu dipelbagaikan untuk menepati cita rasa mereka,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Badri berkata, pihaknya menggunakan susu kambing baka Jamnapari yang dicampur dengan santan untuk membuat ais krim tersebut.

Katanya, rasa dan khasiat susu kambing masih dikekalkan cuma ia tidak berbau hamis.

“Inilah ais krim yang paling sihat untuk dimakan setiap hari oleh seisi keluarga.

“Insya-Allah dalam masa terdekat ia akan dikomersialkan di pasaran tempatan oleh sebuah syarikat terkenal dalam industri makanan negara,” katanya.

Ais krim susu kambing boleh di peroleh di gerai nombor 8, Laman Jualan Produk Tambah Nilai Hasilan Ternakan MAHA 2008.

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP