TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Aiskrim Susu Kambing Buatan Sendiri

>> Wednesday, January 19, 2011

Aiskrim Buatan Sendiri


Bahan-bahan
2 1/2 cawan coffee mate (tepung krimer)
250 ml susu kambing @ lembu segar (Susu Segera pun boleh)
1/2 cawan gula pasir
Perasa coklat (Emulco)
- Anda boleh gantikan kepada perasa lain alternatif kepada perasa coklat

Cara-cara
1. Satukan coffee mate (tepung krimer), susu segar (kambing atau lembu) dan gula pasir. Pukul sekadar disebatikan.

2. Simpan dalam peti sejuk bahagian sejuk beku selama 1 1/2 jam.

3. Keluarkan dan letakkan emulco coklat. Pukul lagi dengan kelajuan maksimum selama 10 minit atau sehingga adunan menjadi pekat dan gebu.

4. Masukkan dalam peti sejuk bahagian freezer semula. Biarkan beku

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam















  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP