TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Varval Kambing

>> Saturday, December 11, 2010


Assalamualaikum wrmbth,

Selamat mencuba

Varval Kambing

Bahan – bahan

* 1/2 kg. daging kambing - tanpa tulang
* 2 labu bawang besar
* 2 biji cili hijau
* Sedikit daun kari
* 3 ulas bawang putih
* 1 labu bawang besar
* 3 sm. halia Ditumbuk halus
* Sedikit cili kering
* 2 sudu besar serbuk cili
* 1 sudu besar tomato sos
* 2 sudu teh serbuk kunyit
* 1 sudu teh biji sawi
* 1 sudu teh serbuk jeera
* Garam secukup rasa

Cara membuatnya

1.Daging kambing dilumur garam kunyit laluperapkan selama 20 minit.

2.Panaskan minyak dalam kuali dan goreng daging setengah masak, angkat.

3.Tambahkan minyak lagi dan tumiskan biji sawi, serbuk jeera, bawang besar, daun kari, cili hijau, bahan-bahan yang ditumbuk tadi, cili kering serta serbuk cili.

4.Masukkan pula daging, tomato sos dan terus masak di atas api perlahan hingga daging jadi kering dan warnanya gelap.

Link asal artikel ini di SINI

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam















  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP