TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Harga Kambing dan Emas

>> Friday, December 30, 2011

Assalamu'alaikum Wrmbth, Harga kambing pada zaman rasulullah saw adalah 1 dinar. Tahukah anda harga kambing pada masa ini? Disember 2011. Harganya masih 1 dinar. Jadi kenapa harga kambing semakin mahal?

Harga kambing semakin meningkat naik hari demi hari kerana kita menggunakan wang yang tidak disandarkan pada nilai emas tetapi pada kekuatan ekonomi sesuatu negara.

Contohnya, negara kita mengimport lebih daripada 90% bekalankambing daripada negara luar seperti afrika selatan dan australia. Jadi prestasi ekonomi negara malaysia dan negara pengeksport tersebut memainkan peranan penting dalam menentukan harga kambing.

Apa yang unik adalah, harga kambing yang meningkat naik itu sama nilainya dengan harga 1 dinar emas. Jadi, ada baiknya kita renung2kan untuk kembali berurus niaga dengan matawang emas.

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP