TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Kambing Masak Cara Di Mesir

>> Monday, October 24, 2011

Kambing Masak Cara Di Mesir  LINK ASAL



Bahan-Bahan:
500 gm daging kambing (dicuci & dipotong empat)
125 gm minyak sapi
600 ml air
2 jintan manis (direndam & digiling)
2 camca lada sulah
1 cawan bawang goreng
1 camca gula
½ botol sos tomato
½ tin kecil susu sejat cair
Garam secukup rasa

Bahan Tumbuk :
6 ulas bawang putih
2 batang lada hijau (jika suka)
2.5 cm halia
½ camca serbuk kunyit
2 camca garam
Cara:
Perasakan daging dengan bahan-bahan tumbuk & perapkan selama 30 minit.Pijarkan minyak sapi atas api yang besar & gorengkan daging hingga garing seluruhnya. Kecilkan api. Campurkan air & didihkan perlahan-lahan selama 20 minit. Masukkan jintan manis. lada sulah,bawang goreng,gula & tomato.Masak hingga kuah menjadi pekat & daging lembut. Masukkan susu & suaikan perasanya. Masak hingga daging empuk & turunkan periuk dari atas api.Hidangkan panas-panas dengan nasi putih,sayur-sayuran & acar.
Cadangan Hidangan:
untuk 4 orang saja

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam















  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP