TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Hukum Aqiqah oleh Datuk dan Nenek

>> Sunday, October 30, 2011

Soalan Aqiqah

-Tahun 2001 saya telah aqiqahkan seekor kambing untuk anak lelaki saya, dan tahun 2002 ibu saya telah menyembelih seekor kambing untuk anak lelaki saya.
-Sahkah aqiqah kali kedua yang mana kambing itu bukan dibeli oleh ibu bapa bayi tersebut.
- Daleena

Jawapan
Sah ibadah aqiqah puan tahun 2001 itu dan sah juga aqiqah yang dibuat tahun 2002 yang disumbangkan oleh ibubapa puan. Mungkin ibubapa puan berpendapat untuk mencukupi bilangan 2 ekor kambing untuk cucu lelakinya.
Wallahualam.

Sumber
http://www.bakit.com.my/bakit/IFrame/7.Ilmiah/1.Soal_dan_Jawab_Agama/3.Ibadah/Persoalan_mengenai_qurban_&_aqiqah.htm

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP