TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Daging Kambing Maisor

>> Tuesday, October 25, 2011

Daging Kambing Maisor LINK ASAL
Sumber: Masakan Tradisional Utara 1991


Bahan-Bahan:
600 gm daging kambing atau ayam
2.5 cm halia
4 sudu besar minyak
1 sudu besar kaskas
1 sudu teh jintan manis
1 sudu teh jintan putih
1 gelas air
6 ulas bawang putih
6 labu bawang merah
1 labu bawang besar
10 biji cili kering
Garam secukup rasa
Cara:
Potong daging 2 cm x 2 cm dan setebal 1 cm. Bersih dan toskan. Tumbuk atau mesin kaskas, jintan manis, jintan putih, halia dan bawang putih. Tumbuk atau mesin cili berasingan. Mayang bawang merah dan bawang besar. Panaskan minyak di dalam periuk. Goreng bawang merah. Masukkan kaskas, cili dan lain-lain. Masukkan daging dengan air. Masukkan bawang besar yang dimayang dan garam secukup rasa. Kacau hingga daging empuk dan kuah pekat seperti rendang.

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP