TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Rusuk Kambing Panggang

>> Saturday, December 11, 2010


Assalamualaikum wrmbth,

Mari mencuba resepi baru. Adakah anda tahu, daging dicelah tulang merupakan daging yang paling enak kerana mempunyai rasa yang manis dan lembut. Disini saya kongsikan resepi memasak daging dibahagian rusuk kambing.

Rusuk Kambing Panggang

Bahan – bahan

* 250 gm rusuk kambing muda
* 1 batang karot
* 3 kuntum bunga kobis
* 3 kuntum brokoli
* 3 keping kacang sepat
* 1 batang zuchini
* 2 helai bunga daun bawang
* 2 biji kentang
* sedikit mentega untuk menumis


* 2 sudu serbuk roti
* 1/2 sudu teh rempah Rosemary
* 1/2 sudu teh rempah Oregano
* 1/2 sudu teh rempah Thyme
* 1/2 sudu teh tempah Marjoram
* 1/2 sudu teh lada sulah
* 1/2 sudu teh garam
* 1/2 sudu teh paprika

Cara-cara

1.Taburkan garam, lada sulah dan paprika pada tulang rusuk yang telah dibersihkan. Panggangkan tulang rusuk ini hingga masak.

2. Campurkan serbuk roti dengan rempah Rosemary, Oregano, Thyme, Marjoram, garam dan lada sulah. Kemudian taburkan campuran rempah ini ke atas tulang rusuk hingga rata.

3.Sayur-sayuran segar di potong ikut citarasa dan ditoskan. Cairkan mentega dan tumiskan sayur-sayuran sehingga separuh masak. Susunkan di dalam pinggan bersama tulang rusuk tadi.

Selamat mencuba. Link asal resepi ini di SINI

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP