TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Resepi Daging Kambing Bungkus

>> Saturday, December 18, 2010

DAGING KAMBING BUNGKUS
Sumber: Majalah Wanita Oktober 1998

Bahan-Bahan:
250 gm daging kambing batang pinang
100 gm tepung gandum
50 gm majerin
20 ml air suam 100 gm sos perang
2 gm rosemary (perasa herba)
Serbuk perasa
Garam

Cara:
Masukkan daging kambing yang telah dicampur dengan sedikit majerin ke dalam periuk dan panaskan sehingga setengah masak. Biarkan sejuk.

Gaul tepung dengan sedikit majerin dan air suam sehingga menjadi doh dan biarkan kira-kira setengah jam.

Canaikan doh lebih kurang 2 cm tebal.

Gulung daging kambing di dalam doh dan bakar ketuhar dalam kepanasan suhu 150 darjah Celcius selama 30 minit.

Sementara itu, panaskan sos perang adn campurkan dengan rosemary sehingga likat.

Apabila daging masak, hiris adunan mengikut citarasa masing-masing dan hidangkan bersama sos tadi.

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam















  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP