TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Petua Memotong Daging Kambing

>> Friday, December 10, 2010

Assalamualaikum wrmbth,

Adakah anda tahu, cara pemotongan daging yang salah akan membuatkannya liat dan kenyal.

Jadi, hari ini saya akan kongsikan tips memotong daging kambing atau lembu supaya ia tidak liat Insyaallah.

1. Buang lemak, serat dan selaput yang terdapat pada daging sebelum manda memotong daging tersebut.

2. Potong daging arah menegak (90 darjah)dari arah otot dan urat. Sebaliknya, pemotongan secara selari (sama arah) dengan otot akan menyebabkan daging yang telah dimasak liat.

3. Jika terdapat lebih dari 1 otot melekat pada tulang. Asingkan dahulu otot tersebut dan amalkan tips ke 2 tadi.

Saya ambil petua berharga ini dari SINI

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam















  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP