TAK JUMPA APA YANG DICARI? ISI CARIAN DIBAWAH ATAU KLIK IKON DITEPI HUBUNGI 0192653791

Petua Kambing Golek Lazat

>> Saturday, December 25, 2010

Assalamualaikum Wrmbth,

Kambing Golek Aqiqah

Info tambahan bagi penggemar sajian kambing golek
* Arang perlu disusun lebih banyak diletakkan di bahagian depan dan belakang berbanding tengah. Ini kerana bahagian tengan merupakan tulang rusuk kambing dan ia akan mudah terbakar.

* Untuk mengetahui sama ada kambing itu masak sepenuhnya, gunakan pisau lalu cucuk pada bahagian daging kambing. Kemudian letakkan pisau itu pada lengan untuk mengetahui sama ada panas atau tidak.

* Mereka yang ingin mengusahakan kambing panggang mestilah mampu bertahan untuk berdepan dengan api.

* Pengambilan air berkarbonat amat sesuai ketika menikmati kambing panggang untuk menghilangkan rasa muak.

blog comments powered by Disqus

About This Blog

Lorem Ipsum

Disclaimer (Penafian)


Sebarang pihak yang minat menerbitkan semula artikel didalam http://kambinghalal.blogspot.com hendaklah mendapat kebenaran bertulis (Emel atau telefon) dari Pemilik blog ini atau ahli lembaga pengarahnya sebelum meletakkannya di laman mereka.

Artikel yang ditulis di blog ini adalah berdasarkan keadaan semasa ia ditulis. Keadaan yang sama mungkin tidak berlaku selepas artikel diterbitkan.

Sebarang komen dari pembaca hendaklah disertai nama sebenar dan emel mereka. Pembaca yang tidak mematuhi perkara ini tidak akan diterbitkan. Sebarang Artikel yang diambil tanpa kebenaran dan tidak menyalin kembali pernyataan ini tidak mendapat izin dari kami tidak berhak membawa isu kemuka pengadilan dan tidak akan bertanggunjawab atas sebarang implikasi.

Wallahua'lam  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP